Salto voor woningcorporaties

Steeds vaker past Safe elektronische sloten toe in de algemene ruimten bij woningcomplexen. Dat geeft een enorme flexibiliteit. Er kunnen gemakkelijk zones worden gedefinieerd waar bepaalde huurders wel en niet toegang krijgen. En op het moment dat er een huurderswissel is, kunnen met een druk op de knop toegangsrechten gewijzigd worden.

SALTO toegangscontrole voor woningcooperaties
Icoon grote projecten

Safe heeft de omvang om ook grote  Salto-projecten  op te pakken 

Icoon ICT kennis

Salto-projecten vragen om ICT-kennis. Ook die kennis heeft Safe in huis

Icoon 24/7 ondersteuning bij storingen

Safe is er 24/7 bij storingen. Remote of met een vakman ter plaatse.

  • Onder aan de streep goedkoper

    Intitieel zijn de kosten voor elektronische sloten hoger. Maar coöperaties ontdekken nu dat deze toegangsbeveiliging al op de vrij korte termijn goedkoper uitvalt. Enerzijds doordat tags goedkoper zijn dan sleutels en anderzijds, omdat het beheer aanzienlijk eenvoudiger wordt.

    Het loont de moeite om samen de rekensom te maken. Bel Safe daarvoor, dan zitten we binnenkort om tafel.

    Bel Safe
XS4 One SALTO
placeholder image

 

logo full-1
Thomas Bos, Woonstad Rotterdam

‘Safe heeft onze eigen mensen opgeleid'

Thomas van den Bos weet waarover hij spreekt als het over toegangsbeveiliging bij woningen gaat. Voordat hij teamleider Niet-Planmatig Onderhoud werd bij Woonstad werkte hij 32 jaar bij de politie. "Daar was ik ook bouwplanadviseur en uit die tijd stammen de eerste contacten met Safe Beveiliging. Die contacten hebben hier bij Woonstad een vervolg gekregen. Ik zag namelijk dat we hier binnen bepaalde woningcomplexen behoefte hadden aan een doordacht sluitplan. De huismeesters liepen hier met enorme sleutelbossen rond en je zag dat het moeilijk was om grip op de vele sleutels te krijgen die voor de gemeenschappelijke ruimtes in oploop waren. Je kunt dan kiezen voor een mechanisch sluitplan, maar een elektronisch sluitplan heeft in ons geval ook duidelijk voordelen. Het is initieel duurder, maar doordat het beheer eenvoudiger wordt en een tag goedkoper is dan een sleutel, wordt het uiteindelijk goedkoper."

"We hebben uiteraard een aantal partijen gevraagd een voorstel te doen voor de twee wooncomplexen waar wij een pilot wilden gaan draaien: Zevenkamp en Ommoord. Safe kwam daarbij met een voorstel dat het meest passend was. Zij stelden voor om met Salto te gaan werken. Dat betekende dat de sloten ook direct zouden voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en dat de deuren automatisch op de nachtschoot gingen, zodat het zogenaamde 'contra-flipperen' niet meer mogelijk zou zijn. Safe heeft uiteindelijk de opdracht gekregen en volledig uitgevoerd. Dus ze hebben niet alleen de sloten geleverd en gemonteerd, maar ook een goede uitleg en ondersteuning gegeven, bij het aanmaken en uitreiken van alle tags aan bewoners. Een groot voordeel voor de bewoners is, dat zij direct een bestelde tag kunnen meekrijgen en niet tenminste 3 dagen hoeven te wachten zoals bij een mechanisch sluitplan. Het ging bij ons uiteindelijk om 700 woningen."

"Safe heeft onze eigen mensen opgeleid om tags uit te kunnen geven, wat ons zeer flexibel maakt. We zagen aan het begin van de pilot al direct dat er bijvoorbeeld geen graffiti in de algemene ruimtes meer werd gespoten. Dat waren soms relaxruimtes voor groepjes geworden. Maar allerlei oude sleutels werkten niet meer en die ruimtes zijn nu veel beter afgesloten. Na een jaar hebben we het project zeer zorgvuldig geëvalueerd en daarbij geconstateerd dat Salto door de bewoners zeer goed geaccepteerd is, dat we werkelijk grip op onze 'sleutels' hebben gekregen en dat beheerders en bewoners dus unaniem positief zijn. Als er wat ernstig mis gaat in ruimtes kunnen we bovendien zien wie er geweest zijn en dat heeft dan ook zijn voordelen. In het eerste jaar hebben we ook te maken gehad met een poging tot inbraak. Toen bleek dat Salto werkelijk een zeer goed slot biedt. Men is niet binnengekomen. Alle reden dus om te gaan bezien of we Salto niet breder binnen Woonstad uit moeten gaan rollen." 

Meer over Safe
Ronald Pennings, projectleider Woonkracht 10, Zwijndrecht:

“Wij hebben dankzij Safe geen enkel omkijken naar Salto”

“Toen ik zag hoe enorm veel sleutels er hier in omloop waren bij Woonkracht 10… Dat ging om tientallen kilo’s. Het beheren daarvan was een opgave en er verdwenen ook iedere week weer sleutels, waarvan niemand wist waar ze bleven,” vertelt Ronald Pennings, projectleider Woonkracht 10.

Woonkracht 10 verhuurt in Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ongeveer 10.000 woningen. “Meer dan de helft daarvan betreft appartementencomplexen waarbij sprake is van gemeenschappelijke deuren. We hebben besloten om bij 130 van onze complexen voor deze gemeenschappelijke deuren op elektronische, digitale sloten over te stappen. Dat is een investering, maar we weten dat we die door het veel betere sleutelbeheer ook weer terug gaan verdienen.”
“We hebben samen met Safe Beveiliging gekeken hoe we de toegangsbeveiliging toekomstbestendiger konden maken en hebben vervolgens een plan gemaakt om in zeven jaar tijd alle sloten die daarvoor in aanmerking komen te vervangen door Salto. Safe Beveiliging verzorgt dat volledig voor ons. Dat betekent dat zijn niet alleen installeren, maar ook het onderhoud uitvoeren,” vertelt een enthousiaste Pennings. Hij benadrukt dat Safe bij het installeren ook zelf verantwoordelijkheid neemt. “Tom Saarloos van Safe doet per complex de opname en bepaalt welke deuren van Salto voorzien gaan worden en welke deuren zo weinig gebruikt worden dat we er ‘ouderwets’ een EVVA-slot monteren. Maar soms blijken zaken, terwijl Safe aan het werk is, anders te zijn dan verwacht. In een meterkast, die we van een gewoon cilinderslot voorzien, blijkt dan ook het CCTC-systeem te zetten, waar men veel vaker bij moet. Safe is dan doortastend genoeg om daar toch ook een Salto-oplossing te plaatsen. Dat is ook het voordeel van werken met een vaste ploeg mensen.”

Ronald Pennings: “We hebben met een vast team van Safe te maken. Allemaal mensen die zich met het resultaat verbonden hebben en die resultaatgericht samenwerken. Ze denken met ons mee. Ik weet heel duidelijk wat ik wil en ik weet welke budget we jaarlijks hebben. Safe handelt daarnaar. Zij leiden nu ook ons eigen Service Centre op, zodat we hier in eigen huis de tags voor bewoners en bijvoorbeeld aannemers aan kunnen maken. Nu is dat nog een gedeelde oefening, maar uiteindelijk moeten we dat volledig zelf kunnen. Het uiteindelijk rendement van deze hele operatie is heel moeilijk hard te maken,” stelt Pennings, “maar ik voel alleen al aan mijn eigen sleutelbos dat dit rendement er moet zijn en ik merk ook dat bewoners erg positief reageren op de tags.”

Contact met Safe


Ronald PenningsLogo Woonkracht 10

Meer informatie

Safe biedt met Salto een intelligente slotoplossing voor elke deur. Ontvang Meer Informatie en maak elke deur intelligent.Ook u kunt afscheid te nemen van fysieke sleutels. Begin nu met deze innovatieve oplossingen en ga voor 24/7 toegangscontrole en naadloze integratie met uw domotica/ICT.

Safe Beveiliging | Zwolseweg 40/46 | 2994 LB Barendrecht | 088 40 88 800 | info@safe-beveiliging.nl | www.safe-beveiliging.nl
Sitemap