Referenties van tevreden Salto gebruikers

  • Martijn Nieuwhof, manager bedrijfsvoering Gezond op Zuid

    ‘Ik ben uiterst tevreden'

    “De Stichting Gezond op Zuid biedt vanuit zeven gezondheidscentra in Rotterdam een breed spectrum van goed op elkaar afgestemde eerstelijnszorg aan. In de zorg is privacy heel belangrijk en wordt veilig werken ook steeds belangrijker. Toegangsbeveiliging speelt daarin een belangrijke rol. Wij hebben ervoor gekozen om in onze gezondheidscentra op alle deuren elektronische sloten te plaatsen. Dat heeft beheertechnisch absoluut voordelen en blijkt onder aan de streep uiteindelijk ook goedkoper. Want als je een sleutel kwijt bent moet je nieuwe laten maken of cilinders vervangen. Maar ook de hele sleuteladministratie is een echte rompslomp.”

    “We hebben samen met onze adviseur drie partijen benaderd voor dit project. Op basis van de kosten en de ervaring die onze adviseur al had met Safe is daar Safe Beveiliging uitgekomen. Zij zijn hier voortvarend aan de slag gegaan en ik ben serieus uiterst tevreden over hoe de installatie op alle locaties verlopen is en ook over de werking van het hele systeem. Medewerkers voelen zich hier veilig bij. Want alleen mensen die gemachtigd zijn kunnen nu een kamer binnenlopen.”

    “We geven nu in het systeem aan wie op welke dagen en tijdstippen toegang heeft tot welke deur. Safe heeft dit Salto-systeem aanbevolen en we zijn Safe en Salto eigenlijk als één. Salto het slot en Safe de service. We hebben uiterst prettig samengewerkt met Safe. Ze zijn heel flexibel en ondersteunen ons goed. Safe had vooraf al aangegeven wat we konden verwachten. We hebben dan ook samen met Safe een heel schema gemaakt voor het beheer van de tags. Later wilden we wel eens afwijken van dat schema of een planning. Daar ging Safe dan uiterst flexibel mee om. Deze samenwerking verliep echt heel prettig.”

Martijn Nieuwhof


Logo-Gezond-op-Zuid
placeholder image
Thomas Bos, Woonstad Rotterdam

‘Safe heeft onze eigen mensen opgeleid'

Thomas van den Bos weet waarover hij spreekt als het over toegangsbeveiliging bij woningen gaat. Voordat hij teamleider Niet-Planmatig Onderhoud werd bij Woonstad werkte hij 32 jaar bij de politie. "Daar was ik ook bouwplanadviseur en uit die tijd stammen de eerste contacten met Safe Beveiliging. Die contacten hebben hier bij Woonstad een vervolg gekregen. Ik zag namelijk dat we hier binnen bepaalde woningcomplexen behoefte hadden aan een doordacht sluitplan. De huismeesters liepen hier met enorme sleutelbossen rond en je zag dat het moeilijk was om grip op de vele sleutels te krijgen die voor de gemeenschappelijke ruimtes in oploop waren. Je kunt dan kiezen voor een mechanisch sluitplan, maar een elektronisch sluitplan heeft in ons geval ook duidelijk voordelen. Het is initieel duurder, maar doordat het beheer eenvoudiger wordt en een tag goedkoper is dan een sleutel, wordt het uiteindelijk goedkoper."

"We hebben uiteraard een aantal partijen gevraagd een voorstel te doen voor de twee wooncomplexen waar wij een pilot wilden gaan draaien: Zevenkamp en Ommoord. Safe kwam daarbij met een voorstel dat het meest passend was. Zij stelden voor om met Salto te gaan werken. Dat betekende dat de sloten ook direct zouden voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en dat de deuren automatisch op de nachtschoot gingen, zodat het zogenaamde 'contra-flipperen' niet meer mogelijk zou zijn. Safe heeft uiteindelijk de opdracht gekregen en volledig uitgevoerd. Dus ze hebben niet alleen de sloten geleverd en gemonteerd, maar ook een goede uitleg en ondersteuning gegeven, bij het aanmaken en uitreiken van alle tags aan bewoners. Een groot voordeel voor de bewoners is, dat zij direct een bestelde tag kunnen meekrijgen en niet tenminste 3 dagen hoeven te wachten zoals bij een mechanisch sluitplan. Het ging bij ons uiteindelijk om 700 woningen."

"Safe heeft onze eigen mensen opgeleid om tags uit te kunnen geven, wat ons zeer flexibel maakt. We zagen aan het begin van de pilot al direct dat er bijvoorbeeld geen graffiti in de algemene ruimtes meer werd gespoten. Dat waren soms relaxruimtes voor groepjes geworden. Maar allerlei oude sleutels werkten niet meer en die ruimtes zijn nu veel beter afgesloten. Na een jaar hebben we het project zeer zorgvuldig geëvalueerd en daarbij geconstateerd dat Salto door de bewoners zeer goed geaccepteerd is, dat we werkelijk grip op onze 'sleutels' hebben gekregen en dat beheerders en bewoners dus unaniem positief zijn. Als er wat ernstig mis gaat in ruimtes kunnen we bovendien zien wie er geweest zijn en dat heeft dan ook zijn voordelen. In het eerste jaar hebben we ook te maken gehad met een poging tot inbraak. Toen bleek dat Salto werkelijk een zeer goed slot biedt. Men is niet binnengekomen. Alle reden dus om te gaan bezien of we Salto niet breder binnen Woonstad uit moeten gaan rollen." 

Meer over Safe
Logo Hema
Logo-Gezond-op-Zuid
Logo Woonkracht 10
Logo Woonstad Rotterdam
Logo Jumbo
Logo Middin
Ronald Pennings, projectleider Woonkracht 10, Zwijndrecht:

“Wij hebben dankzij Safe geen enkel omkijken naar Salto”

“Toen ik zag hoe enorm veel sleutels er hier in omloop waren bij Woonkracht 10… Dat ging om tientallen kilo’s. Het beheren daarvan was een opgave en er verdwenen ook iedere week weer sleutels, waarvan niemand wist waar ze bleven,” vertelt Ronald Pennings, projectleider Woonkracht 10.

Woonkracht 10 verhuurt in Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ongeveer 10.000 woningen. “Meer dan de helft daarvan betreft appartementencomplexen waarbij sprake is van gemeenschappelijke deuren. We hebben besloten om bij 130 van onze complexen voor deze gemeenschappelijke deuren op elektronische, digitale sloten over te stappen. Dat is een investering, maar we weten dat we die door het veel betere sleutelbeheer ook weer terug gaan verdienen.”
“We hebben samen met Safe Beveiliging gekeken hoe we de toegangsbeveiliging toekomstbestendiger konden maken en hebben vervolgens een plan gemaakt om in zeven jaar tijd alle sloten die daarvoor in aanmerking komen te vervangen door Salto. Safe Beveiliging verzorgt dat volledig voor ons. Dat betekent dat zijn niet alleen installeren, maar ook het onderhoud uitvoeren,” vertelt een enthousiaste Pennings. Hij benadrukt dat Safe bij het installeren ook zelf verantwoordelijkheid neemt. “Tom Saarloos van Safe doet per complex de opname en bepaalt welke deuren van Salto voorzien gaan worden en welke deuren zo weinig gebruikt worden dat we er ‘ouderwets’ een EVVA-slot monteren. Maar soms blijken zaken, terwijl Safe aan het werk is, anders te zijn dan verwacht. In een meterkast, die we van een gewoon cilinderslot voorzien, blijkt dan ook het CCTC-systeem te zetten, waar men veel vaker bij moet. Safe is dan doortastend genoeg om daar toch ook een Salto-oplossing te plaatsen. Dat is ook het voordeel van werken met een vaste ploeg mensen.”

Ronald Pennings: “We hebben met een vast team van Safe te maken. Allemaal mensen die zich met het resultaat verbonden hebben en die resultaatgericht samenwerken. Ze denken met ons mee. Ik weet heel duidelijk wat ik wil en ik weet welke budget we jaarlijks hebben. Safe handelt daarnaar. Zij leiden nu ook ons eigen Service Centre op, zodat we hier in eigen huis de tags voor bewoners en bijvoorbeeld aannemers aan kunnen maken. Nu is dat nog een gedeelde oefening, maar uiteindelijk moeten we dat volledig zelf kunnen. Het uiteindelijk rendement van deze hele operatie is heel moeilijk hard te maken,” stelt Pennings, “maar ik voel alleen al aan mijn eigen sleutelbos dat dit rendement er moet zijn en ik merk ook dat bewoners erg positief reageren op de tags.”

Ronald PenningsMeer informatie

Safe biedt met Salto een intelligente slotoplossing voor elke deur. Ontvang Meer Informatie en maak elke deur intelligent.Ook u kunt afscheid te nemen van fysieke sleutels. Begin nu met deze innovatieve oplossingen en ga voor 24/7 toegangscontrole en naadloze integratie met uw domotica/ICT.

Safe Beveiliging | Zwolseweg 40/46 | 2994 LB Barendrecht | 088 40 88 800 | info@safe-beveiliging.nl | www.safe-beveiliging.nl
Sitemap